Prejsť na obsah

Ste oživením našej nemocnice

Ste oživením našej nemocnice. Tak takto pekne oslovila MUDr. Mária Vasilová nášho školiteľa v jedálni nemocnice Humenné, v tretí deň jeho pôsobenia na oddelení liečebnej výživy a stravovania. A to bolo naozaj krásne oslovenie, ktoré by potešilo každého jedného kuchára. Práve v nemocnici Humenné prebiehalo prvé školenie, trošku neobvyklé, pre kuchárov oddelenia liečebnej výživy a…

14.05.2017

Ste oživením našej nemocnice. Tak takto pekne oslovila MUDr. Mária Vasilová nášho školiteľa v jedálni nemocnice Humenné, v tretí deň jeho pôsobenia na oddelení liečebnej výživy a stravovania. A to bolo naozaj krásne oslovenie, ktoré by potešilo každého jedného kuchára.

Práve v nemocnici Humenné prebiehalo prvé školenie, trošku neobvyklé, pre kuchárov oddelenia liečebnej výživy a stravovania. Konalo sa priamo v kuchyni, varil sa bežný obed pre zamestnancov a jedlo pre pacientov bez špeciálnej diéty. Pán šéfkuchár Vladimír Morochovič pripravoval jedlá našimi technológiami, s dostupnými surovinami, s našimi kuchármi. Zároveň takéto školenie vylepší deň všetkým zamestnancom nemocnice. Podávajú sa iné jedlá – nezvyklé, jedlo vydáva zrazu človek, ktorý varí v Teleráne, ako pozornosť je malý dezert. A pre kuchárov veľké pochvaly…koho by to nepotešilo?

Ako sa vyjadrila Ing. Pristašová : ,,Bola to veľmi chutná a príjemná zmena“

Školenie bolo postavené trošku naopak. Naši ľudia nikam nemuseli ísť, varili vo vlastnom prostredí. Takto sa zaškolia všetci zamestnanci kuchyne, v bežný deň a výsledok ich školenia sa aj priamo zužitkuje.

Prvý deň sa pripravovala ako príloha ku kuraciemu stehnu glazovaná mrkva. Zároveň sme tvorili zeleninový tanier s dressingom, pripravovali sme medovo cesnakovú marinádu na pečené mäso.

Druhý deň bol zeleninový tanier s kuracím mäsom, štyri druhy dressingov, výroba marinády pre Thajské kura a príprava dezertu panna cotta.

Tretí, záverečný deň zamestnanci ochutnali nezvyklé Kuracie thajské prsia s basmati ryžou, ktorá bola dusená so štipkou škorice. K jedlu bol pánom šéfkuchárom podávaný dezert priamo v jedálni. Panna cotta bola zdobená s ovocnou omáčkou, čerstvou jahodou a mätou. Bola aj kritika – vraj ho bolo málo, mal byť väčší pohár. Ako zeleninový tanier pripravili kuchári Tabbouleh – pôvodom z orientálnej kuchyne.

„Toto školenie sa stretlo s naozaj veľkým ohlasom všetkých zamestnancov nemocnice a ja verím, že si vyžiadajú zopakovanie“ skonštatovala Danka Slováková.

„Bolo pre nás veľkou cťou a jedinečnou skúsenosťou variť s príjemným, pokorným a vždy usmiatym p. Morochovičom, ktorý sa na tri dni stal členom nášho tímu. Ďakujem všetkým zamestnancom oddelenia liečebnej výživy a stravovania, Danke Slovákovej a Vladimírovi Morochovičovi za túto prínosnú akciu. Už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu.“ (povedala Hudáková)

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 03.08.2022 | Blog

    Problémy pri dojčení? 7 polôh a riešení, ako si poradiť

    Dojčenie je síce prirodzené, no treba sa ho naučiť. Ktoré hlavné zásady treba dodržať, aby šlo ako po masle? Kým si nájdete vlastnú rutinu a najlepší spôsob, môžete sa inšpirovať radami iných mám a tímom odborníkov z novorodeneckých oddelení zo siete pôrodníc Sveta Zdravia. Neexistuje správna poloha, len tá, ktorá bude najviac vyhovovať vám a…
  • 09.06.2017 | Blog

    Musíte ísť na preventívnu prehliadku nalačno?

    Preventívnej prehliadky sa nemusíte vôbec báť. Jej účelom je nasmerovať vás, ako žiť ďalej, aké preventívne opatrenia urobiť, aby ste skvalitnili svoje zdravie a život. Čo vás čaká počas preventívnej prehliadky? Na preventívnu prehliadku musíte prísť nalačno. Po príchode do ambulancie odovzdáte sestričke vzorku moču. Sestrička vám odoberie krv. Následne vás lekár vyšetrí prostredníctvom EKG…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

(Required)