Blog, Procare, Rady lekárov, Prevencia - movember    12.11.2020

Môže mať jedlo vplyv na rakovinu prostaty?

Vedeli ste, že riziko rakoviny prostaty stúpa u mužov po 50 roku života? Aktuálne predstavuje rakovina prostaty jedno z najčastejších onkologických ochorení u mužov. Medzi rizikové faktory patria strava, životný štýl, ale aj vek

 

Jedlo je jeden z faktorov vplyvu na prevenciu rakoviny prostaty. Strava podľa súčasných vedeckých výskumov hrá dôležitú úlohu pri prevencii a vzniku rôznych druhov rakoviny, vrátane rakoviny prostaty.

 

Strava obsahujúca vysoký podiel vlákniny, zo zeleniny ide hlavne o brokolicu a paradajky, môže spomaliť rast rakoviny prostaty. Výrobky zo sóje a z tofu môžu mať tiež preventívny účinok.

Naopak, strava s vysokým obsahom živočíšnych tukov je spojená s rizikom vzniku rakoviny prostaty. Tuky obsahujú alfa-linolénovú kyselinu, ktorá môže podporiť rast buniek a ich delenie.

Viac sadozviete v rade v rade lekára MUDr. Štefana Szeiffa, urológa v poliklinike ProCare Betliarska v Bratislave.



Ďalšie príspevky, ktoré by Vás mohli zaujímať

Blog 20.11.2020

Ako zvládnuť COVID-19, keď sa liečim doma?

Doma sa lieči väčšina ochorení s ľahkými príznakmi. Pri súčasnom náraste ochorení a preťažení nemocníc, bude čoraz dôležitejšie prekonať ochorenie v domácom prostredí.

Blog 12.11.2020

Diagnostika rakoviny prostaty

Diagnóza rakoviny prostaty začína rozhovorom lekára s pacientom o príznakoch choroby, rodinnej anamnéze a výskytu tejto choroby u najbližších mužských príbuzných.

Blog 12.11.2020

Liečba rakoviny prostaty

Rozhodnutie o spôsobe liečby rakoviny prostaty závisí od rozsahu choroby v čase diagnózy, od veku a zdravotného stavu pacienta.

Odoberajte novinky e-mailom

 

PROCARE LEKÁR 24

Možnosti riešenia vašich zdravotných komplikácií doma a v zahraničí

 

Teraz 25% zľava

VIAC INFO